Reflexológia

Mi is pontosan a reflexológia?

A reflexológia a legrégebbi kezelési módok egyike, megközelítőleg 5000 éves múltra tekint vissza, már az emberré válás folyamatában alkalmaztak masszírozási fogásokat, bár ekkor még csak fájdalomcsillapításra.

A reflexológia az egészséget megtartó életerők tudatos, célirányos serkentése, meghatározott zónákra történő ujjnyomással. Az embert, mint a szellem, a test és a lélek egységét kezeli, így hozva létre egy olyan (testi-lelki) állapotot, mely segíti a szervezet öngyógyító mechanizmusait és így a betegségek, tünetek enyhülését, ill. a teljes gyógyulást.

A reflexológia gyógyító hatása azon a felismerésen alapul, hogy a talpon, ill. a kézen található reflexzónák, reflexpontok, energiapályák révén kölcsönhatásban állnak a szervezet különböző részeivel, az egyes szervekkel. Ezeknek a zónáknak, pontoknak az ingerlése helyreállítja az energiaáramlást, megszünteti az energetikai akadályokat. Ezen kívül a talpon több tízezer idegvégződés van, melyek masszírozásával hatni tudunk a velük kapcsolatban álló szervek működésére, serkenteni, ill. nyugtatni tudjuk őket aszerint, hogy alulműködik vagy túlműködik-e az adott szerv.

Az egyes szervek, szervrendszerek kivetülései mind a kézen, mind a talpon megtalálhatóak és bár a kéz könnyebben hozzáférhető, a reflexológiai kezelés során inkább a talp kezelése történik, hisz ez sokkal nagyobb terület, mint a kéz, így az egyes zónák könnyebben elkülöníthetőek és pontosabban kezelhetőek.

A reflexológia kezelés a kontraindikációk figyelembe vételével, kortól függetlenül alkalmazható megelőzésre, orvosi kezelések kiegészítésére, rehabilitáció segítésére, ill. állapotfelmérésre.

Facebook
Twitter