Esettanulmányok

„Képes vagyok egy egészséges kisbabának életet adni.”

Egy fiatal hölgy keresett meg azzal, hogy próbálkoznak egy ideje babával a férjével, de eddig nem sikerült. Célnak a fenti mondatot fogalmaztuk meg és az oldás során feljött rengeteg emléke, ahol a mélyen vallásos szülei őt is és a testvérét is azzal „szekálják” folyton a kamaszkoruk óta, hogy amíg nem házasodnak meg nehogy teherbe essenek, mert az borzalmas szégyen lenne a családnak. Bár már mindketten házasok egy ideje, egyikkőjüknek sem jött még össze a baba. A saját megélése ezzel a visszatérő intéssel kapcsolatban, hogy mindig rettegett a védekezési ellenére, hogy nehogy teherbe essen. Ez egy több évtizede megélt félelem volt, melyet most már el kellett engedni, és tudatosítani, hogy már házas és nyugodtan vállalhat babát. J

„Jól viselem a repülést”

Több év után jelentkezett be hozzám egy régi kliensem egy 2 hónappal későbbi időpontra, adott héten szeretett volna jönni. Nem értettem miért ilyen távoli az időpont és miért csak az a hét jó, de gondoltam majd megbeszéljük személyesen. Ő régebben pánikbetegség miatt keresett meg, problémája teljesen elmúlt pár kezelés után. Kiderült, hogy azért volt fontos ennyire, hogy adott hétre essen az időpont, mert rá következő héten családlátogatásra mennek repülővel. Régi pánikbetegsége óta nem ült repülőn és kicsit tartott tőle, hogy fogja viselni a bezártságot. Megcsináltuk az oldást, és következő héten kaptam a levelet, hogy rendben ment a repülés, nem volt semmi szorongás benne és nagyon jól érezték magukat.

„Helyreáll a pajzsmirigy működésem”

Fiatal anyuka keresett fel először saját problémája miatt. Pajzsmirigy alulműködése volt. A cél az lett: „Helyreáll a pajzsmirigy működésem.” A további találkozókat mindig azzal kezdjük, hogy megbeszéljük, hogy érzi magát, javult-e az állapota, mit érez, mi az, ami jobb lett és hol nem tapasztal változást. Elmondta, hogy jobban van, de kicsit megviseli lelkileg, hogy a kisfia nem akar óvodába menni. Reggel mindig sírással kezdik a napot, az óvodába érve az újból előjön és nagyon nehéz szívvel hagyja ott. Persze napközben már semmi gond, és délután mikor érte megy végig meséli mik voltak aznap, szóval ha már ott van jól érzi magát. Javasoltam neki, hogy két kezelés közti időben jöjjön el és csináljuk külön oldást a gyerkőcre. Az oldás célja az lett: „Minden reggel örömmel megyek óvodába, és jól érzem magam ott is”. A kezelés alatt kiderült, hogy a gyerkőc mivel látta többször az anyukáját, hogy nincs jól, fekszik, azért félt óvodába menni, mert féltette az anyukáját, félt attól, hogy pont akkor történik vele valami, amikor ő az óvodában van. 2 kezelés után boldogan és nyugodtan ment óvodába és boldogan mesélte délután az élményeit.

„Tudom, hogy szeretnek, …”

Egy fiatal anyuka azzal keresett fel, hogy 2,5 éves gyerekének széklet visszatartási problémái vannak, a kislány nem hajlandó kakilni, minden áron visszatartja. Két kezelés után már javult az állapot, korábban volt, hogy 7-10 nap is eltelt kakilás nélkül, most 3-4 nap után már mindig sikerült, viszont nagyon hisztissé vált, mindennel fel akarta magára hívni a figyelmet. (A széklet visszatartásos esetek mögött is általában figyelemfelkeltés áll.) Átfogalmaztuk a célt: „Tudom, hogy szeretnek, nyugodt és kiegyensúlyozott vagyok.” Az oldásban a magzati élet 7. hónapja jött ki és az, hogy apuka „csinált” vele valamit, amitől ő úgy érezte, hogy nem szereti az apukája. Az anyuka felidézte mit történt akkor, majd elmesélte, hogy ahogy megtudták, hogy babát várnak az apuka vett egy mesekönyvet, amiből minden este felolvasott egy kicsit a „Pocaknak”. Nem emlékszik miért, de 7 hónapos kismamaként abbahagyták ezeket az esti rituálékat. Igen apuka csinált valamit, amitől a kicsi magzat úgy érezte, hogy már nem szeretik, nem várják: abbahagyta a meseolvasást. Megcsináltuk a kezelést és javasoltam, hogy vegyék elő újból azt a bizonyos mesekönyvet és abból meséljenek a kislánynak esténként. A kislány az első este megszólalt: „Én ezt a mesét már hallottam és nagyon szerettem”. De ez a mesekönyv az elmúlt majdnem három évben el volt rakva és soha nem vették elő… Mindenesetre a probléma elmúlt, a kislánynál elmúltak a hisztik.

„Az otthon nyugalma …”

Egy fiatal hölgy többször volt már nálam a fia miatt. Most azzal keresett meg, hogy nagyon rosszul érzi magát, párjával szeretnének megvásárolni végleges otthonukat, mert jelenleg albérletben élnek, ki is választottak egy házat maguknak, de választásuk sajnos sem a család sem a fiút segítő pedagógus tetszését nem nyerte el, mivel egy vidéki házról beszélünk. Mindenki azzal kezdte támadni, hogy nem veszi figyelembe a fia érdekeit, a falusi élet sokkal sivárabb egy gyerkőc számára, kevesebb lehetőséget ad a fiú számára. Ahogy beszélgettünk kiderült, hogy előző kapcsolataiban is mindig vágyott otthonra, de mikor az otthon meglett valahogy a kapcsolat mindig tönkrement és végül egyik otthon sem lett számára otthon. Az oldás célja az lett: „Meg tudjuk hozni az otthonunkkal kapcsolatban azt a döntést, ami mindegyikünk számára a legelőnyösebb.” A kezelés során a nő 8 éves kora jött, mint lényeges kor. Kiderült, hogy ekkor ment tönkre szülei házassága és a korábban oly békés és biztonságot jelentő otthon hirtelen veszekedésekkel teli hellyé vált és már nem volt jó otthon lenni, de máshol sem. Nem volt többé otthon, olyan hely ahol biztonságban és nyugalomban lett volna. És ez ismétlődik meg a mostani életében, ahogy kialakít vagy kinéz magának egy otthont, elromlanak a dolgok. Veszekedés és támadás veszi át a nyugalom helyét.

„Talpreflexológia 1.”

Egy pár kért segítséget, hogy pár hónapja próbálkoznak, szeretnének gyermeket, de eddig nem sikerült. Szerették volna felmérni az állapotukat, ill. a talpreflexológia segítségével támogatni a folyamatot. 2 hónap hetenkénti masszázs után megérkeztek párban a reflexológiára, de sejtelmes mosollyal közölték, hogy aznap csak a férj kér masszázst. Még nem volt biztos semmi, de késett a menstruáció. Aztán jött is pár nap múlva a hír, hogy babát várnak. 2 évvel később telefonáltak ismét, hogy szeretnének egy kistesót, és mivel nagyon sikeres volt az első kezelés sorozat szeretnének megint kérni pár alkalmat. 1,5 hónap hetenkénti masszázs után ismét jött a telefon, hogy szeretnék elhalasztani a kezelést 2-3 évvel. J És meg is érkezett a kistesó.

„Talpreflexológia 2.”

1,5 éves kislányával otthon lévő anyuka keresett fel, hogy már nem szopizik a Pici, mert már nem nagyon van teje, viszont továbbra is van tejszerű szivárgás, ami rettentően zavarja és sokszor kellemetlen helyzetbe sodorja. Orvosilag állítólag nem volt mit tenni, nem érdemes ezt a problémát hormonokkal kezelni. A tejkiválasztást az agyalapi mirigy szabályozza, így mindenképpen erre, valamint az egész hormonrendszerre akartam helyezni a hangsúlyt. A talpreflexológia eszköztárában különböző masszázsprogramok vannak, melyből a méregtelenítő masszázsprogramot választottam ki (pont tavasz lévén) majd alaposan átmasszíroztam a hormonrendszer elemeit, különösen az agyalapi mirigyet. 2 kezelés után a tejszivárgás elmúlt és az anyuka nagyon boldog volt, hogy megszabadult a kínos szituációktól.

„Talpreflexológia 3.”

Középkorú hölgy jelentkezett be hozzám talpreflexológiára, hogy segítsek neki, mert 1,5 éve kínlódik különböző vizeletrendszeri problémákkal, rengeteg kezelésen, antibiotikumos kúrán van túl, de panaszai nem szűnnek. Kiderült, hogy folyamatos vizelési ingere van, folyamatos nyomást érez a hólyagnál, néha ugyan van egy kis fájdalom, de az nem jellemző. Ilyenkor az első kezelésnél végigmasszírozunk mindent, az összes tapreflexológiás területet. A vizeletkiválasztó rendszerhez érve, semmi eltérést nem tapasztaltam. Mondtam is neki, hogy én semmi eltérést nem tapasztalok, mire teljesen elkeseredett, hogy akkor mi lehet a baja. Ugye ilyenkor az ember nem nagyon örül annak, hogy minden rendben, mert hát ugye a panaszok attól még ott vannak, csak fogalma sincs miért. Viszont a masszázs végén jött a nőgyógyászati terület és a méh területén sajnos egy elég nagy „pupot” tapintottam. Kérdeztem, hogy mikor volt nőgyógyásznál és elsősorban mikor csináltak neki ultrahangot. 1-2 hete volt nőgyógyásznál, de ultrahang nem volt, mert a doktor szerint tapintással nem volt semmi eltérés. Kértem, hogy menjen el újból nőgyógyászhoz és kérjen ultrahangot is, mert én ott érzek valamit. 2 nap múlva hívott, hogy megvolt az ultrahang és találtak nála egy viszonylag nagy miómát, aminek a kísérő tünete lehet a hölgynél tapasztalt vizelettel összefüggő tünet. Néhány hét múlva újból kaptam egy telefont tőle, hogy köszöni szépen a segítségemet, mert miután megkapta a miómára a kezelést a vizelési panaszai megszűntek és a miómája is elkezdett összemenni.

Facebook
Twitter